Wat is hypnose

Hypnose is een staat of gesteldheid waarbij een persoon in hoge mate ontvankelijk is voor suggesties. Geheel vrijwillig en zonder dat wordt ingegaan tegen persoonlijke normen of waarden, want anders zou hij/zij spontaan uit hypnose komen. Onder die condities is de gehypnotiseerde persoon bereid om de suggesties te accepteren die door de hypnotiseur worden aangereikt. De bedoeling hiervan is dat we positieve veranderingen bij iemand teweeg brengen. De gegeven suggesties kunnen dan door zogenaamde ‘posthypnotische suggesties’ worden versterkt, voor een blijvende werking.

 

Hypnose gegeven door goed opgeleide en ervaren hypnotherapeuten heeft niets te maken met de hypnose-shows op het toneel. Hier worden grappen met mensen uitgehaald die dit uit vrije wil doen en daarmee een avond plezier willen hebben.
Onze doelstelling is personen op te leiden tot degelijke en betrouwbare hypnotherapeuten, die daarna in staat zijn om mensen te verlossen van fysieke en psychische problemen.

 

Mystiek, vooroordelen en feiten t.a.v. hypnose

  1. Iemand kan niet tegen zijn wil in worden gehypnotiseerd. Je moet het zelf willen en ertoe bereid zijn.
  2. Elke vorm van hypnose is in feite zelfhypnose, de persoon beslist en doet het zelf. De hypnotherapeut is slechts de begeleider.
  3. Een hypnotiseur kan je geen privézaken ‘ontfutselen’ of je laten vertellen als je dat niet wilt.
  4. Als bepaalde suggesties of instructies onaanvaardbaar of tegen normen of waarden ingaan, komt de persoon spontaan terug uit hypnose.
  5. Iemand in hypnose blijft zich volledig bewust van wat er gezegd en gedaan wordt.
  6. Het ontspanningsgevoel bij hypnose wordt veelal als bijzonder aangenaam ervaren.

cursus-hypnovision-1

 

 

Slaap je wanneer je in hypnose bent?

Neen! ‘Hypnose’ komt van het Griekse woord ‘hypnos’ wat ‘slaap’ betekent. Alhoewel een persoon tijdens hypnose in slaap lijkt te zijn, is dit allerminst het geval. Hypnose is een vorm van verhoogde concentratie die sterk naar binnen is gericht, maar je blijft alert en bewust van wat er in je omgeving gebeurt. De aandacht wordt ook sterk op de stem van de hypnotherapeut gericht, waardoor er een goed contact tussen beiden ontstaat.

 

 

Hypnotische staat

Iedereen gaat regelmatig en spontaan in een of andere vorm van hypnose.
Lees je wel eens een boeiend boek of kijk je naar een spannende film waar je helemaal in zit?
Rij je op de snelweg en betrap je jezelf erop dat je een stukje weg ‘miste’ omdat je al bij de afrit was, zonder dat je er erg in had? Dat is nu een lichte vorm van hypnose!
Je kindje bezeerde zich: “Kusje erop en …. beter!”
Je gebruikte onbewust een hypnose-techniek!