2-daagse Zelfhypnose Op basis van de Silva Methode, een nieuw concept!

Cursusdata

 

c-price €295 alles inbegrepen
werkboek met theorie en oefeningen, (excl. overnachtingen, maaltijden en dranken).
c-discount Vroegboekkorting van € 30
Indien u, na inschrijving, uiterlijk 2 weken voor aanvang van de gewenste cursus het bedrag van € 265 overschrijft op reknr: BE67 2200 7862 3687; of via de online betaling.
c-voorkennis Geen voorkennis nodig
Specifieke vooropleiding of kennis is niet noodzakelijk.

 

 

Leer zelfhypnose tijdens deze 2-daagse opleiding

Op basis van de Silva Methode, een nieuw concept!

Na deze opleiding weet je wat zelfhypnose is, wat de mogelijkheden zijn en hoe je het moet uitvoeren. Verschillende manieren om jezelf in hypnose te brengen worden hier reeds aangeleerd.

2-daagse cursus
Dit is een 2-daagse cursus, telkens van 09.30 tot 17.30u.
Er is geen speciale voorkennis vereist.

Standaard tarieven
€ 295 voor de volledige cursus, incl. uitgebreide syllabus.

 

 

Zelfhypnose en onze hersenen

Laat je verbazen over de mogelijkheden en de gebruikte technieken, van deze unieke methode, die op een ontspannende en heldere manier worden uitgelegd. Leer meer over de krachtige werking van onze hersenen, de beide hersenhelften en het samenspel van ons bewuste en onderbewuste. Hoe kunnen we hier meer controle over krijgen.

Ongeveer 90% van de mensheid gebruikt de linkerhersenhelft voor zowel dingen te creëren als ze uit te voeren. Maar de capaciteit van de linkerhelft is véél kleiner dan die van de rechter. Als we dus alles met de linkerhelft willen doen, dan kunnen we vast lopen.

 

Alfa en beta hersenhelften: wat is het verschil?

Hans GeervlietHet bètaniveau is namelijk het domein van onze linkerhersenhelft, het logische, lineair denkende deel van ons brein. Hierin slaan we alle informatie op die verband houden met spreken, lezen, schrijven, rekenen, analyseren, e.d.

Soms is het nuttig om logisch te kunnen denken, maar vaak is het ook een belemmering. Zo heeft de linkerhersenhelft tot nog maar zo’n 130 jaar geleden altijd ‘geweten’ dat het onmogelijk was om een vliegtuig te bouwen en ermee te vliegen.

Onze rechterhersenhelft daarentegen is het domein van onze gevoelens, emoties, creativiteit en intuïtie. Met dit deel kunnen we intuïtief en creatief denken, het werkt met ‘denkbeelden’.

Als teenager komen we dus in de gelegenheid om de volledige capaciteit van onze hersenen te benutten, maar om redenen buiten onze schuld verkiezen we ons te beperken tot het gebruik van voornamelijk de linkerhersenhelft. Ongeveer 90% van de mensheid doet dit en gebruikt de linkerhersenhelft voor zowel dingen te creëren als ze uit te voeren. En dan loopt het spaak.

De capaciteit van de linkerhelft is namelijk véél kleiner dan die van de rechter. Als we dus alles met de linkerhelft willen doen, dus creëren én uitvoerbaar maken, dan kunnen we vast lopen. Het blijkt dan dat we niet alle problemen, waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd, verstandelijk of intellectueel kunnen oplossen. Daar is vaak nog iets anders voor nodig en dat is een hoeveelheid intuïtie, beschikbaar in onze rechterhersenhelft.

De mensen die, bewust of onbewust, hun rechterhelft gebruiken om de dingen te creëren en hun linkerhelft om ze te realiseren, zijn over het algemeen succesvoller, maken meer juiste beslissingen en zijn doorgaans gezonder. De beide helften worden hier op de juiste manier, optimaal en aanvullend gebruikt.

 

Alfa niveau leren gebruiken dankzij zelfhypnose

hypnose centrum van Hans Geervliet

Als u de rechterhersenhelft wilt leren gebruiken is het noodzakelijk dat u eerst leert om uw hersenfrequentie bewust te verlagen naar het alfaniveau, zonder in slaap te vallen.

Het juiste gebruik van beide hersenhelften zal u op vele punten in uw leven helpen: een betere gezondheid, beter geheugen en concentratie, sneller kunnen leren,, professioneel en persoonlijk beter functioneren. U beschikt dus over meer capaciteiten, dit is het ‘geheim’ van de succesvolle mensen onder ons.

De linkerhersenhelft werkt met logica, de rechter is hier niet toe beperkt. Deze werkt met mentale beelden. Als u een mentaal beeld van wat u vurig wenst, met overtuiging, naar de rechterhersenhelft stuurt én u bent in staat om uw linkerhelft met zijn ‘logische twijfels’ op afstand te houden, dan kunt u (ook) bekomen wat u wenst. Als u luistert naar de ervaringen van geslaagde personen, dan zal het u opvallen hoe intensief hun concentratie is en hoe sterk hun mentale beelden zijn.

 

Beide hersenhelften optimaal benutten

Om de beide hersenhelften optimaal te kunnen gebruiken dient u eerst te leren om snel naar het alfaniveau te gaan en daar ook te kunnen blijven, terwijl u bezig bent met het visualiseren en imagineren van beelden.

Op het alfaniveau vertoeven is heel gezond, want daar wordt uw immuunsysteem versterkt. Stress, die de witte bloedcellen vernietigd en daarmee uw afweersysteem aantast, wordt op dat niveau uit uw bloed verdreven.

Via zelf hypnose leert u om heel snel naar dit alfaniveau te kunnen gaan, een absolute noodzaak voor onze huidige, veeleisende maatschappij, waar alles vlug en effectief moet gebeuren. Zo bent u in staat om u binnen enkele minuten diep te kunnen ontspannen en stress gevoelig te verminderen.

 

Welke persoonlijke aspecten kan u aanleren?
–  Verbetering van uw zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en charisma
–  Ontspannen op elk gewenst moment
–  Gezondheid verbeteren en stress verminderen
–  Afrekenen met slapeloosheid, hoofdpijn en migraine
–  Verhoging van uw energie en vitaliteit
–  Afrekenen met angsten en fobieën
–  Vergroten van zelfvertrouwen en creativiteit
–  Concentratie en geheugen verbeteren
–  Gewenste doelstellingen bereiken
–  Stoppen met ongewenste gewoonten
–  Uw intuïtie ontwikkelen en versterken
–   Intuïtief problemen kunnen oplossen en betere beslissingen nemen

 

Programma van de 2-daagse zelfhypnose cursus

1. Wat is hypnose precies?

Hypnose kunnen we zien als een vorm van ontspanning waarbij men beter ontvankelijk wordt voor suggesties. Dit gebeurt geheel vrijwillig en zonder dat persoonlijke normen of waarden geweld worden aangedaan. Onder die condities is de persoon bereid om de positieve en heilzame suggesties te aanvaarden die door de hypnotherapeut worden aangereikt. Hiermee worden ongewenste zaken en conditioneringen geëlimineerd.

2. Vooroordelen over hypnose wegnemen

 • Iemand kan niet tegen zijn wil worden gehypnotiseerd, je moet ertoe bereid zijn.
 • Elke vorm van hypnose is in feite zelfhypnose, je moet het zelf willen. De hypnotherapeut begeleidt slechts.
 • Hypnose is géén slaap, je bent niet ‘weg’, je blijft in alle opzichten alert.
 • Er kunnen geen privézaken ‘ontfutseld’ worden of je dingen laten zeggen die je niet wilt.
 • Als bepaalde suggesties of instructies onaanvaardbaar voor je zijn, kom je spontaan terug uit hypnose.
 • Het ontspanningsgevoel bij hypnose wordt veelal als bijzonder aangenaam ervaren.

3. Hoe brengen we iemand in hypnose? Diverse technieken.

Je leert verschillende inducties (manieren) om iemand in hypnose te brengen. Je leert cliënten beoordelen zodat je weet welke inductie het best bij ze past om ze moeiteloos in hypnose te brengen.

4. Hypnose verdiepen en het diepteniveau kunnen testen.

De diepte van hypnose is belangrijk, hoe dieper, hoe beter de gegeven suggesties blijven werken. Daarom leer je verdiepingsoefeningen om je cliënt dieper in hypnose te brengen en om daarna het diepteniveau te kunnen testen. Een minimum diepte is namelijk vereist voor een goede regressie.

5. Belang van ‘post-hypnotische’ suggesties en aanleren ervan

Een post-hypnotische suggestie wordt tijdens de sessie gegeven met het doel dat die zich manifesteert ná de sessie, op een moment dat het nodig en relevant is. Voorbeeld: je maakt met zelfhypnose je kaak ongevoelig en suggereert dat met een bepaalde aanraking je kaak bij de tandarts terug ongevoelig wordt, waardoor je geen pijn hebt tijdens de behandeling.

6. Herprogrammeren van negatieve ervaringen

Negatieve ervaringen gaan vaak terug naar een moment in de kindertijd waar een sterke emotie heeft plaatsgevonden. Ons onderbewuste blijft deze negatieve gevoelens oproepen, tenzij het wordt ‘geherprogrammeerd’. De hiervoor benodigde suggesties worden aangeleerd.

7. Zelfhypnose

Je leert hoe je je cliënten zelfhypnose kunt aanleren.  Hiermee geef je een cliënt de mogelijkheid om verder thuis zelf in hypnose te gaan en zichzelf de suggesties te geven die nodig zijn om ongewenste zaken te elimineren, zoals negatieve gewoonten of verslavingen.

8. Meer charisma en persoonlijkheid ontwikkelen

Succesvolle sessies met cliënten leiden al vlug tot een grotere mate van je charismatische uitstraling, hetgeen weer een groter zelfvertrouwen tot gevolg heeft. Een goede hypnotische sessie staat of valt met het vertrouwen dat een hypnotherapeut kan wekken bij zijn cliënt, als gevolg van zijn eigen goede zelfbeeld. Aan dit aspect wordt in de cursus veel aandacht besteed.

 

 

c-price €295 alles inbegrepen
werkboek met theorie en oefeningen, (excl. overnachtingen, maaltijden en dranken).
c-discount Vroegboekkorting van € 30
Indien u, na inschrijving, uiterlijk 2 weken voor aanvang van de gewenste cursus het bedrag van € 265 overschrijft op reknr: BE67 2200 7862 3687; of via de online betaling.
c-voorkennis Geen voorkennis nodig
Specifieke vooropleiding of kennis is niet noodzakelijk.

 

 

Betalen kan veilig & makkelijk via:

betaalmogelijkheden shop

 

Covid maatregels tijdens de opleiding

Hypnovision  neemt alle maatregels om een veilig en aangename opleiding te verstrekken.
Het gaat om volgende maatregels:

 • + Bij verplaatsingen in het hotel/conferentiecentrum vragen we u om een mondkapje te dragen.
 • + Tijdens de opleiding is een mondkapje niet verplicht.
 • + Er is een maximum limiet van inschrijving zodat iedereen genoeg afstand kan bewaren.

 

(ter info: alle foto’s op deze website zijn genomen voor de Covid-periode)

 

 

Hebt u nog twijfel over deze cursus?

Of wenst u graag even te praten over de mogelijkheden?
Dat kan zeker!
Vrijblijvend via telefoon: bel me op 0475 471 006

 

 

Cursusdata

 • 12 & 13 febr. 2022
  09u30 tot 17u30
  Antwerpen, LBC-NVK
 • 23 & 24 april 2022
  09u30 tot 17u30
  Gent, Campanile Hotel
 • 11 & 12 juni 2022
  09u30 tot 17u30
  Antwerpen, LBC-NVK
 • 30 & 31 juli 2022
  09u30 tot 17u30
  Gent, Campanile Hotel
 • 24 & 25 sept. 2022
  09u30 tot 17u30
  Antwerpen, LBC-NVK
 • 3 & 4 december 2022
  09u30 tot 17u30
  Hasselt, 't Borrelhuis

Els Jan

De opleiding voldeed absoluut aan mijn verwachtingen. De lesgever Hans was super, heel geduldig en voor hem was niets te veel voor iets terug uit te leggen of bij te sturen. Ik ben echt klaar voor in de praktijk te starten en heel zelfzeker. Bedankt voor de cursus en de begeleiding, een echte aanrader.

Marina

Deze cursus is het boeiendste dat ik in mijn leven heb mogen meemaken. Bedankt aan Hans die de lessen zeer goed geeft, met een leuke afwisseling van gepaste humor en ernst.

E.S.

Ik wil u bedanken voor de prachtige opleiding. Ik heb er echt van genoten en het was een zeer leerrijke ervaring. Het is overduidelijk dat u uw job heel graag doet en u uw kennis zoveel mogelijk met ons wilt delen. Ik ben erg onder de indruk van uw aanpak en van de inhoud van de cursus.

Ria

Hans, je bent een geweldig docent!

P. G.

Het waren boeiende dagen. Ik kan u alleen maar danken voor de kennis die u doorgeeft. Een cursus om aan velen aan te raden!

G. H.

Dank voor de wijze waarop je ons hebt meegenomen in de ‘Hypnowereld’. Je enorme ervaring op dit gebied hebben me geholpen om hypnotherapeut te worden. Je kennis is enorm en voor ieder probleem heb je een oplossing.

Ann B.

Laag zelfbeeld of weinig vertrouwen

Bij cliënten die komen met een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen, werk ik o.a. met de geleerde ‘zelf-versterkende tekst’. De resultaten zijn fantastisch, ik sta er nog telkenmale versteld van!

Mariëtte L.

Regressie

In de eerste 3 weken na de cursus ‘Hypnotherapeut’ heb ik al een aantal mensen behandeld en ben erg onder de indruk van de resultaten en hoe gemakkelijk mensen in regressie gaan met behulp van de geleerde technieken. Hierdoor worden hun problemen opgelost, krijgen ze nieuwe inzichten voor zichzelf, wat hen dan helpt om zelf verder te kunnen gaan.

Viviane G.

Toepassing in praktijk relaxtherapie

Sinds ik de cursus ‘Hypnotherapeut’ volgde, heb ik in mijn praktijk waar ik relaxatietherapie geef, schitterende resultaten geboekt met de diverse hypnosetechnieken, zoals verwijderen van faalangst, claustrofobie, emotionele problemen en enkele trauma’s.

Onze opleidingen zijn corona-veilig dankzij de nodige maatregelen.Ontdek de maatregelen hier