3 grote misverstanden over hypnose

Door gebrek aan objectieve informatie heersen er bij vele mensen misverstanden over hypnose. Doorgaans is de kennis van iemand gebaseerd op wat hij gezien heeft in films, op TV, gelezen heeft in populaire artikelen en van optredens op het toneel.

misverstanden over hypnose

 

Hypnose leidt tot geheugenverlies

Vele mensen geloven dat wanneer ze gehynotiseerd zijn, ze in een verdoofde staat verkeren, waardoor ze zich van niets meer bewust zijn. Verder geloven ze dat ze na afloop van een sessie zich niets meer kunnen herinneren van alles wat er gebeurd of gezegd zou zijn.

 

Hypnose is gevaarlijk

Angsten en misverstanden uit de weg te ruimen, om zodoende de heilzame werking en mogelijkheden van hypnotherapie in een beter daglicht te plaatsen. Hypnose is een veilige en aangename ervaring, met het doel iemand te verlossen van onaangenaamheden die zijn leven negatief beïnvloeden.

 

Hypnose is hetzelfde als slapen

Het verschil tussen hypnose en gewone slaap dient ook duidelijk te worden belicht. Als iemand hypnose gelijk stelt aan slaap, dan horen we vaak aan het einde van een sessie: “Ik was niet echt in hypnose, ik hoorde alles wat u zei.”
Een cliënt hoort dus elk woord en weet na afloop nog precies wat er is gebeurd en wat er werd gezegd.

Tijdens onze opleiding tot hypnotherapeut bewijzen we deze 3 misverstanden met echte oefeningen in de praktijk.