Slapeloosheid? Urenlang wakker liggen. Niet kunnen inslapen. Uiteindelijk toch inslapen om dan vermoeid te ontwaken. Op den duur leidt dit tot chronische vermoeidheid met allerlei negatieve gevolgen voor je gezondheid. Vermoeidheid overdag, slecht humeur, verminderde alertheid, verminderde rijprestaties, geprikkeldheid, concentratieproblemen en hoofdpijn zijn slechts een greep uit de gevolgen. De oorzaken van slapeloosheid zijn veelal te zoeken in stress-situaties op het werk, relationele en familiale problemen.
Dit kan in een verder stadium leiden tot depressies of burn-out.
Slapeloosheid kan worden aangepakt met hypnose!
Neem dus gerust even contact op voor een verkennend gesprek of afspraak: info@hypnovision.be of 0475 471 006
Door je cliënt of jezelf in hypnose te brengen wordt je onderbewustzijn ontvankelijk voor suggesties. Met behulp van specifieke suggesties wordt de oorzaak van de slapeloosheid aangepakt en word je geleerd om je spanningen los te laten op het moment dat je wilt inslapen. Dan worden er langzamere hersengolven geproduceerd, die nodig zijn om in slaap te geraken.
Tijdens de opleiding tot Hypnotherapeut gaan we dieper in op verschillende fasen van bewustzijn en onderbewustzijn. Ook wordt aangeleerd hoe de slaapcyclus werkt teneinde beter slapeloosheid te kunnen bestrijden met hypnose of zelfhypnose.
In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is hypnose geen synoniem voor slaap. De verwarring ontstaat soms doordat het woord ‘slaap’ wordt gebruikt wanneer iemand in hypnose wordt gebracht. De cliënt wordt op dat moment echter niet in slaap gebracht, maar juist meer in een staat van verhoogde concentratie naar één punt: de stem van de hypnotherapeut. Hierdoor wordt het onderbewuste meer ontvankelijk voor positieve suggesties.