Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

Niet iedereen kan gehypnotiseerd worden.
Er zijn veel misverstanden over hypnose.

Hypnotiseerbaarheid is een normale eigenschap en bijna iedereen kan tot op zekere hoogte worden gehypnotiseerd. De beste kandidaten voor hypnose zijn degene die controle over zichzelf gedurende een sessie kunnen laten gaan. Kandidaten die het zichzelf kunnen toestaan en niet te veel analyseren over hetgeen gezegd en gedaan wordt

Volgens LeCron en Bordeaux blijkt uit onderzoek dat 60% van de mensen een diepe staat van hypnose (trance) kunnen bereiken en 85-90% een lichte trance of beter.

 

kan iedereen gehypnotiseerd worden?

 

5% van alle mensen geraakt niet in hypnose

Deze schattingen zouden dan nog aan de conservatieve kant zijn. Hieruit blijkt dat ongeveer 5% van de mensheid niet zou kunnen worden gehypnotiseerd. Niet omdat ze een sterke wil zouden hebben. Maar meer omdat ze niet genoeg willen meewerken of omdat ze een (vaak onbewuste) weerstand hebben die de hypnotiseur niet kan overwinnen.

Cursus hypnose leren volgen?

Wij organiseren een opleiding hypnose waarbij iedereen leert hoe hij of zij kan hypnotiseren. Want ja, iedereen kan leren hypnotiseren. In slechts 2 dagen leert u de basis van hypnose, zonder vooropleiding of voorkennis.
Deze basiscursus kan u zelfs verlengen tot een opleiding hypnotherapeut.